Tutorial – Cara-cara Ikat Samping Pengantin

Cara pakai samping pengantin

Cara2 ikat sampin pengantin lelaki. Simple je style ni. Alang2 kita share buat tutorial utk pengantin2 kita yg jauh terpaksa siap sendiri.. kesian tau. Selamat mencuba!

  1. 1. Sarung sampin mcm biasa
  2. 2. Lipat ke dalam sampin ikut ketinggian lutut. Tamau labuh sangat..nnti.x ensem.
  3. 3. Lepas dah ngam. Tarik napas pastu pin kan pakai safety pin (yg mcm pin lampin baby tu) belah kanan perut pengantin

 

Cara pakai samping pengantin

  1. 4. Lepas dah pin. Tarikh hujung sampin td naik ke dada pengantin. Suruh pengantin pgg jap. Kemas2kan lipatan bawah tu.
  2. 5. Amik bengkung sampin. Jarumkan pakai peniti kat sampin tu.
  3. 6. Pastu lilit keliling pinggang dan matikan dengan jarum peniti. Tanya pengantin selesa x.

 

Cara pakai samping pengantin

  1. 7. Gulungkan kain baki tadi.
  2. 8. Pusingkan ikut putaran jam utk jadi bentuk bunga. Jarumkan pakai peniti.
  3. 9. Kemas2 kan baju dari dalam. Tarik bagi tegang baju. SIAP!!!

Cara pakai samping pengantin

Sumber: https://www.facebook.com/nurul.ashikin.5494